Nyheter

 

Startsida     

2012 [Datum: 2012-09-28]
Värmeböljan i mars lockade fram en tidig utveckling av blomknoppar av vissa sorter. Denna fick ett hastigt slut den 5 april då temperaturen sjönk till -8 grader, vilket resulterade i omfattande frostskador -- omtalat i pressen. Detta innebär att mängden frukt, av skadade sorter, är liten, samt att fruktens utseende har påverkats negativt. Detta har emellertid ingen inverkan på smaken..

2011 [Datum: 2011-08-09]
Trots alla larmrapporter om vad kylan i maj månad fört med sig för äppleodlarna, ser det ut som, att vi kommer att få äpplen för vår musttillverkning även i år.2010 [Datum: 2010-08-18]
Efter den kalla vintern oroade vi oss för våra träd – helt i onödan! Alla mår bra och bär frukt! Nu hoppas vi kunna börja skörda och musta i september.

I februari fick vi ett brev från Skåneländska Gastronomiska Akademien att vi tilldelats akademins diplom för 2010. Det kom helt överraskande men naturligtvis mycket glädjande.

Posted by Ulla


Ny mustsäsong 2009 [Datum: 2009-09-13]
Trots det omtalade dåliga utfallet av årets äppelskörd tror vi att vi ska kunna leverera must som vanligt. Sortvalet kan dock bli något begränsat beroende på vädret vid fruktsättningen.

Vi kan dock konstatera, att den must på Discovery som vi just tillverkat är mycket god och nu finns på lager.Sensommar-höst 2008 [Datum: 2008-09-29]
Efter en underbart lång och varm sommar på Österlen utvecklas våra äpplen riktigt fint.
Redan den 5 september kunde vi musta mogna Discovery. Smaken är fyllig och mycket god.
Senare i september har vi pressat Alice, Summerred, Gravensteiner och sist James Grieve. Alla med frisk smak men med något olika sötma,
Under oktober och november mognar Cox`s Orange, Ingrid Marie och Jonatan, våra bästa vintersorter, som ger en mycket fyllig och smakrik äppelmust som vi naturligtvis fyller på flaska.

Våra förpackningar [Datum: 2008-09-29]
Vi fyller nu musten på vackra italienska flaskor, 7,5 och 5 dl. Dessutom har vi gjort en presentförpackning med 3 flaskor á 5 dl. Vi väljer då tre olika sorter, tidiga och/eller sena och med äppelsortens namn tryckt med screentryck på etiketten.

Ny säsong [Datum: 2007-06-20]
Stenheda Musteri går nu in på sin nionde säsong och vi ser fram emot ett lyckat år med god must.
posted by Ulla at torsdag, juni 2007

I mars är det fortfarande ganska kallt men Urban har förberett sommarens fruktskörd genom att beskära alla träd.
posted by Ulla at torsdag, mars 2007

Nu har Anders fixat hemsidan och jag kommer att ge information om musttillverkning
posted by Ulla mars 2007